Buisman volgde een opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam (1965-1967) en bij Ateliers '63 in Haarlem.
 
Vanaf 1974 tot 1984 was Buisman als docent werkzaam; aan de academie in Rotterdam (1974-1981), aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch (1978-1981) en Arnhem (1982-1984).
  

Buisman volgt in zijn werk de verschijnselen uit de natuur. In zijn beginperiode gebruikte hij vooral materialen uit de natuur zelf, zoals aardappelen, planten en bomen. Hij bestudeerde botanische vergroeiingen bij zijn reizen over de wereld en maakte talloze foto's en tekeningen om deze processen vast te leggen. Hij was actief bezig met Land art. Door de levende materialen in allerlei richtingen te sturen groeiden, letterlijk, zijn kunstwerken.
  
Begin jaren zeventig maakte hij Plastische gebeurtenissen in de natuur, een serie multimediale werken waarin hij met fotoseries en tekst het groeiproces van planten heeft vastgelegd.
 
Vanaf begin jaren tachtig maakt Buisman zijn Phyllotaxis-beelden. Phyllotaxis is de studie van bladstanden, waarbij men kijkt hoe bladeren rond een stam of tak zijn gegroepeerd. Buisman gebruikte de spiralende bladstand van bijvoorbeeld een palm en bleekselderij. Hij maakte deze beelden in hout, brons, staal en beton. In 1999 maakte hij het werk Phyllotaxis Irrsee voor het land art-project Mondsee Land Art in Mondsee.
 
In 2003 kreeg Buisman de A. Roland Holst-Penning toegekend voor zijn gehele oeuvre.

Bron: Wikipedia

Fractaal werk, 2010 Atelier Phyllotaxis brons Estrella Heracleum Babel, 2012 Phyllotaxis zig zag, 1998